RÖSTA!

Lägg din röst här om vem som ska vinna Rockbjörnen 2008!


vem tror ni jag röstade på? hihi

Joulutortut


Jag har bakat "jultårtor". Det är min mormor som lärde sig göra dom av sin mormor, och nu har jag gjort dom! Alltså en finsk tradition i vår släkt till jul.
Har ni några speciellt jultraditioner?

Melissa Horn



Helt sjukt bra..


Kan man ha för mycket tid?



jag saknar mina favorit-vans


Hur hemsk kan en människa bli?

Jag läste en artikel idag i DN om att det var någon snubbe på 70-talet som utförde tester för att se hur långt en människa kan gå med att skada andra människor.

Testet gick till så att en "elev", som i själva verket var en proffisionell skådespelare, skulle lära sig ett antal ord, och försökspersonen trodde den gav "eleven" elstötar så fort den sa fel. Undervisningen började lätt på 15 volt och försöks personen kunde höja voltantalet. Vid 150 V började "eleven" skrika och säga att den hade hjärtsmärtor. Stötarna kunde ökas till 450 V och 4 av 5 försökspersoner (82 % av försökspersonerna) fortsatte ända upp till 450 V, fastän "eleven var i stora smärtor".


Hur hemsk får man inte vara? Att en på fem lägger av vid 150 V för att den skadar "eleven", och att resten är så grymma mot andra. Inte njuter folk av att se andra torteras? Inte konstigt att så många dör varje dag när 4 av 5 kan gå hur långt som helst.


Testen har gjorts om på senaste tiden, men av etiska skäl gick "stötarna" bara till 150 V. Ändå var 70 % av försökspersonerna redo att gå vidare efter 150 V.


Jag såg den senaste Batman filmen igår, och då gör Jokern (spelad av Heath Ledger) allt bara för "görandets skull". Han är grym mot andra för att han typ kan.


Människor kan vara hemska. Tänk på era med människor säger jag bara.



My Chemical Romance


Pengar borde verkligen växa på träd

För jag vill köpa kläder!!!! Det är nästan sjukt, jag har nästan abstinens.
Det är skor från h&m som jag såå himla gärna vill ha. Men behöver jag liksom 3 par nya ankelboots?
Öh ja. Om jag bara hade haft pengar till det..

(och jag ger upp med datorn. hade gjort ett superfint collage på massa grejer från h&m men nu ville det bara inte.)

dom här skorna köpte jag i somras. jag älskade dom. men så förstörde jag dom på festivalen i gbg. jag var inte glad den dagen jag behövde slänga dom.

We're stepbrothers

Idag lämnade jag in mina sista läxor/gjorde mitt sista prov för året. Känner jag lättnad nu eller?

Ikväll firade jag med en otroligt välbehövd chillkväll och kollade på filmen Stepbrothers med min lillebror. Den filmen är fan den konstigaste jag sett på länge. Det var liksom bara kul på ett sjukt sätt. Men är inte alla filmer med Will Ferrell det?



Någon annan som sett den?

Whaat?


(ganska coolt ändå måste jag säga)

Titanic!

Just nu håller jag på att kolla på Titanic som går på trean och den är ju så braaa!
Jag har varit fett duktig idag må jag säga, jag gjorde klart min engelska uppgift till planerad tid ;) så jag kan kolla på tv ikväll utan att känna mig skyldig!


I try so hard but it doesn't show

Åååååååh jag orkar inte med skolan längre ge mig bara lov!
Jag sitter här begravd i skolböcker som aldrig vill ta slut! Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Ingenting. Tycker jag i alla fall.

Jag har i alla fall haft en hyfsat bra helg! I fredags träffade jag först min gamle vän astrid, som fick veta att hon flyttar hem från turkiet till jul samma dag! väldigt roliga nyheter. Sedan var jag med mina kära vänner frida och emma och vi fixade vårt urfina fotoalbum som vi är så stolta över. Igår sprang jag runt på massa saker. Jag tränade (helt otroligt bra, applåder), träffade vänner i typ en timme, var på glöggfest hos mina grannar där jag fick fotbad och grejer. haha rätt nice må jag då säga. Senare på kvällen bär det av till vänners vänner antar jag, till hannes, där det var lite folk. Trevligt! :)

Väldigt intressant, jag har inget bättre att kommer med för stunden.
Dags att ladda med sömn inför sista skolveckan. Önska mig lycka till.


bild från i fredags. love you guys <3

Globen byter namn?

Jag har fortfarande dn.se som startsida, och nu när jag tröck upp internet stod det att globen kanske byter namn!
Om globen byter namn vet jag inte vad jag gör. Det är som att byta namn på typ gröna lund eller skansen, det håller bara inte. Nu orkade jag inte läsa hela artikeln heller, men jag bara säger det. "Oacceptabelt".

Idag har varit lika flummig som alltid (vad är det med vår klass egentligen?).
Resten av dagen ser ut så att jag ska skriva en kemi lab.rapport, läsa några sidor, gå på yoga och spendera resten av kvällen hos min kära vän kajsa. Jag är ju så dum och glömmer resten av mina läxor, så jag kan faktiskt ha lite fritid ;)
Hare bra. /anna


matematik är roligt. höhö

You wouldn't steel a car..

Så jag måste fortsätta dagen ämne: piratkopiering/downloading/lernaddning/vaddunuvillkalladet.

Vi skulle kolla på Marie Antionette på historian idag och den där reklamen kommer upp, you wouldn't steel a car, you wouldn't steel a .. but you would download. Vendela kommenterar hur dålig den reklamen är och simon fyller i med något i stil med "men det stämmer ju inte". Då svara jag "jo för du tar något som du inte har betalat för" och bla bla diskussionen går igång.
Och det pågick HELA dagen. Jag och simon fortsatte till och med på bussen hem.

Men.
Det är ju samma sak? Något han tillverkat en bil och någon har köpt den, blir den stulen förlorar personen som köpte bilen pengar. Om någon gör en låt (=pengar för studio, matriel mm.), och någon laddar ner musiken helt gratis, då förlorar ju artisten pengar? Visst, det är inte olagligt med att ladda ner utan att fildela (i alla fall har jag hört det så) men jag menar man tar ju ändå del i brottet. Och nej det är inte exakt samma sak som att sno en bil, men du tar fortfarande något utan lov och utan att betala. Det är som att tycka att snatta är okej för det är ett "mindre brott" än att råna en bank.

Jag tror på att man ska stötta sina favorit artister, så köp cd skivor och gå på konserter! Ha kul ;)
Nu ska jag bara lussebullar. So long


piracy is a crime

Evolutionen är viktig och den påverkar DIG

Just nu sitter jag och har biologi lektion. Borde göra klart, men jag pallar typ inte. Kanske snart.
Egentligen vet jag inte heller vad jag ska skriva, jag antar att det inte är så intressant att läsa om hur Gotlands berggrund delvis består av korallrev och hur det kommer sig att det är så? OCh just nu borde jag inte ha annat i huvudet än det här för det måste bli klaaaaart. Blä. Tur att david är lika unfocused.



här har ni en bild på vår hjälte. Charles Darwin.

Are you lost or incomplete?

Okej innan jag går och lägger mig måste jag bara bara sätta upp ett mål som jag måste uppnå tills på söndag kl. 23:59:

- Läst ut och gjort klart engelskan
- Köpt resterande julklappar
- Träffat kompisar
- KÖPT SKOR (jag måste ha ett par nya, senast jag köpte ett par va i london på höstlovet. GAAH)

Så. Godnatt! :)

Dags att säga hejdå

Det verkar som att många är i en vill-ha-sommar-period, och jag måste erkänna att jag känner desamma. Innan jag började läsa runt på lite bloggar kollade jag själv på bilder. Blää jag orkar inte en och en halv vecka till i skolan. Too much.

Här kommer lite bilder från min sommar

               

nej det här tog jättelång tid. godnatt! :)

Give a little bit of your time to me

Just nu sitter jag och tittar på ugly betty, och jag antar att ingen missar dh som börjar om tjugo minuter? Inte jag i alla fall.
Jag är seriöst så trött att jag höll på att somna över min bok för en timme sen när jag läste, och jag hade sovmorgon idag! Jag måste äta mer vitaminer eller nått, kanske blir lite piggare då..

Jag och min lillebror har i alla fall hakat upp oss på en låt, give a little bit med supertramp. Ni vet den där låten som mq har i sin reklam som går nu?


här har ni orginalet. Nu ska jag springa till tvn igen!

Anna är ett namn att vara stolt över

Jag kom ju på att det är min namnsdag idag! Såg ett kort jag fick av min farmor som gratulerade. Det stod så mycket på kortet som stämde rätt bra;

Anna
Ryskt namn
Ljuvlig, den gudabenådade

Är känslig för komplimanger, spelar inte gärna andra fiolen, har en stark personlighet, är vänlig och ärlig, är  också duktig på jobbet och uppnår därigenom mycket. Har ett kärleksfullt och ömt sinne.

Anna är ett namn att vara stolt över.

Så står det på mitt kort! Men nu ska jag ta och göra mig i ordning till skolan med Coldplays nyaste på hög volym.
xoxo

Tisdag morgon

Idag är det ju tisdag och just denna dag är det randig dag i skolan, vilket betyder ledig förmiddag! Yey. Så jag börjar 1 idag och topmodel är vad som går på tv just nu. Jag måste däremot fixa grejer här hemma, jag har ju aldrig tid annars.

Jag måste bara säga att topmodel kan vara rätt kul att kolla på, men det känns verkligen så jäävlaa överdrivet ibland. Alla tjejer "loves all the other girls" och nej jag orkar inte. Falskt är vad det är.


fast jag och emma skulle ju LÄTT vara "final two".

Glöm ej aldrig håkan

Så nu sitter jag här i sängen med datorn i knät och mini-dvdn brevid som spelar OC. Fick nostalgikänsla igår när en låt från serien spelades på min ipod, så jag började kolla. Gud jag älskar serien. Jag älskar serier. Helt sjukt.
Men men.

Det va i alla fall den lilla gröna saken som fick mig att starta bloggen. Eller ja. Men i alla fall så va jag i stan efter skolan idag och va inne på designtorget för att kolla på julklappar och hittade den där! Den va så söt så jag köpte den.. 55 kr för en 6 cm liten "påse". helt onödigt egenligen. men jag gillar den! Dom heter småkompisar och är en liten kompis för hand och hjärta. :)

Men vänner är ju viktiga. Mina vänner är något av det viktigaste jag har. Som många andra också skulle säga.
Men så är det! Det är inte mycket annat man behöver :)


mina vänner och jag på yran i somras. bild: vilma weinstock

Småkompisar

Hej nu tänkte jag göra mitt andra försök på en blogg!
Jag heter anna och går ettan på gymnasiet. Basfakta är bra.

Anledningen till bloggen är för att jag kommenterar ofta i bloggar, och det är ju roligt med svar!
Och det är bara kul när man känner för det antar jag.

men en kompis är ju bra i livet, det tycker ju alla är viktigt att ha. Jag tycker de är bäst. Men dom är bara bäst om man är bäst tillbaka :) haha

jaja, skriver mer sen.                                             Kanske ett lite mer seriöst inlägg också.
Pöss                                      

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0